Microsoft licentie voor meerdere gebruikers: de mogelijkheden

Microsoft licentie voor meerdere gebruikers: de mogelijkheden
Gepubliceerd op: 29-11-2017

Gebruik maken van een Microsoft licentie voor meerdere gebruikers? Dat kan zakelijk op een paar verschillende manieren. Het meest gebruikelijk voor het MKB zijn de Open Licentie licenties. U koopt daarmee min of meer de licentie waarbij Microsoft u toestemming verleent om de software eeuwigdurend te gebruiken.

Software is geen fysiek product dat wordt verkocht zoals auto’s of computers. Software is intellectueel eigendom en beschermd door het auteursrecht. De rechthebbende op een stuk software verleent anderen toestemming deze te gebruiken: de licentie. Alternatieven zijn Open Value voor huurkoop en Open Value Subscriptions voor huur. 

Tip: maximaal besparen op Microsoft licenties voor meerdere gebruikers? Kies dan voor onze tweedehands Microsoft volume licenties en bespaar tot wel 70%.

De Microsoft licentie voor meerdere gebruikers is om diverse redenen heel waardevol. Allereerst kunt u er met meerdere gebruikers gebruik van maken. Een gekochte licentie houdt bovendien restwaarde, omdat iemand anders die daarna ook nog weer kan gebruiken. Wij zijn een marktplaats voor gebruikte licenties, zodat u die kunt kopen of verkopen.

Meerdere gebruikers in het MKB: Microsoft OLP

De meeste bedrijven uit het MKB gebruiken de OLP-licenties voor hun Microsoft licentie voor meerdere gebruikers. Dat staat voor Open Licence Program. Het betekent dat u de software kunt gebruiken met 5 of meer gebruikers. U betaalt op basis van het aantal daadwerkelijke gebruikers, zodat u daar flexibel mee om kunt gaan. En wilt u besparen? Kies dan voor een tweedehands Microsoft volume licentie, die z'n waarde daarmee steeds beter behoudt.

Tweedehands Microsoft volume licentie: bespaar tot 70%

De tweedehands Microsoft volume licentie biedt u de mogelijkheid tot wel 70% op de kosten te besparen. Dat is interessant, omdat u voordeliger gebruik kunt maken van een officiële licentie. Zoals u die ook van Microsoft zou ontvangen als u die nieuw zou kopen. Maar dan een stuk voordeliger. U kunt online licenties kopen die al eens werden gebruikt. Op basis van een officiële aankoop, zodat u daarmee ook de Microsoft audits gewoon zonder problemen kunt doorstaan. U voldoet netjes aan de richtlijnen en regels, omdat u gebruik maakt van een officiële licentie voor meerdere gebruikers. Die ook weer verkocht kan worden, zodra de eerste gebruiker daar geen behoefte meer aan heeft.

De Microsoft licentie voor meerdere gebruikers op basis van het OLP-programma is beschikbaar voor diverse softwarepakketten. Bijvoorbeeld voor MS Exchange, dat u daardoor met kortingen tot 70% kunt kopen. Een voordelige keuze, waarmee u ervoor zorgt dat u de tweedehands software voordelig kunt gebruiken.

Microsoft Pre-Owned licenties: installeren als nieuw

En gaat u voor een Microsoft Pre-Owned licentie of komt u dat tegen? Het grote voordeel daarvan is dat u die weer kunt installeren alsof u de eerste gebruiker bent. Bijvoorbeeld door de taal in te stellen op Nederlands, onafhankelijk van de taal die de eerste gebruiker koos. Ook bij een Microsoft SNGL licentie, die geschikt is voor de installatie in één taal.

Deel dit artikel