Microsoft Volume Licentie: Windows Server 2016 edities vergelijken

Windows Server 2016 edities vergelijken
Gepubliceerd op: 06-01-2018

Gebruik maken van een Microsoft Volume Licentie voor Windows Server 2016? U heeft de keuze uit verschillende edities, die we u graag helpen te vergelijken. Voor het gebruik van een Microsoft Open License, op basis van het aantal cores dat u gebruikt. Om de software te kunnen schalen, zodat u alleen betaalt voor waar u gebruik van maakt. Een minimum van 16 Cores per fysieke server is wel vereist om correct gelicentieerd te zijn. Daarna kunt u uitbreiden met telkens 2 Core licenties.

Edities van Windows Server 2016 vergelijken

Er bestaan verschillende edities van Windows Server 2016, die u eenvoudig met elkaar kunt vergelijken. We zetten de drie mogelijkheden op een rij, met de ideale toepassing.

  • Datacenter
    Voor gevirtualiseerde datacenters die draaien op hoogwaardige software.
  • Standard
    Voor niet-gevirtualiseerde en minder drukbezette omgevingen.
  • Essentials
    Voor kleine(re) bedrijven tot 25 gebruikers en 50 apparaten.

De gebruikte Microsoft Volume Licenties vormen in alle twee de gevallen een goedkopere keuze om licenties te kopen. Goedkoper dan nieuw, het gaat om gebruikte Microsoft software. Net zo goed te gebruiken en net zo betrouwbaar, maar een stuk lager geprijsd. En eenvoudig online aan te schaffen, gewoon bij ons op het platform. Windows Server Essentials is niet beschikbaar als volume licentie. Bent u benieuwd naar de verschillen tussen Windows Server 2016 Standard en Datacenter? Bekijk dan onderstaande link.

Comparison of Standard and Datacenter editions of Windows Server 2016 


Vergelijken van Microsoft Volume Licenties voor Windows Server 2016

Uiteraard bieden de verschillende Microsoft Open Licenses voor de edities van Windows Server 2016 verschillende mogelijkheden. De kernfunctionaliteiten zijn in alle drie de gevallen beschikbaar. Daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. En ook niet over de Host Guardian Service en de Nano Server, die in de beide gevallen beschikbaar zijn. Bovendien kunt u altijd onbeperkt gebruik maken van Windows Server containers. De verschillen zitten 'm in een paar andere factoren. U kunt met de Standard-licentie bijvoorbeeld 2 Operating System omgevingen gebruiken, terwijl dat bij de Datacenter-licentie onbeperkt is. Bovendien heeft u met die uitgebreide editie de beschikking over opslagmogelijkheden zoals Storage Spaces Direct en Storage Replica. Verder kunt u daarmee gebruik maken van Shielded Virtual Machines en een Networking Stack. 

Onderstaand kunt u exact zien wat er allemaal nieuw is in Windows Server 2016

Wilt u licenties kopen en zoekt u daarvoor naar gebruikte Microsoft Volume Licenties? Wij zorgen er daarmee voor dat u goedkoper uit bent dan met het origineel. Zonder dat u inlevert aan kwaliteit of mogelijkheden. Voor Windows Server 2016 in de verschillende edities, net als wanneer u zoekt naar een licentie voor Microsoft Office.

Heeft u vragen over de beschikbare gebruikte licenties voor Microsoft of Windows software? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.

Deel dit artikel