Home / Wat zijn de verschillen tussen Microsoft Visio 2016 en 2019?

Home / Wat zijn de verschillen tussen Microsoft Visio 2016 en 2019?

Wat zijn de verschillen tussen Microsoft Visio 2016 en 2019?

Bij presentaties met simpele diagrammen volstaan programma’s als Microsoft Word of PowerPoint. Voor het weergeven van complexere processen en modellen is Microsoft Visio beter geschikt. De meer dan 250.000 tabellen en diagrammen zijn eenvoudig toe te passen en hebben een professionele uitstraling. In dit artikel worden de twee nieuwste varianten, Microsoft Visio 2016 en Microsoft Visio 2019, vergeleken.

Wat zijn de voordelen van Microsoft Visio 2016?

Microsoft Visio 2016 biedt onderstaande opties:

 • Een brede selectie aan vormen en thema’s, waardoor uw presentatie altijd een professionele uitstraling heeft.
 • Vormen zijn eenvoudig in te voegen, te bewerken en te verwijderen met behoud van uw diagramlay-out. Met andere woorden, u heeft zelf de mogelijk wat u aan wilt passen zonder dat de rest daardoor wordt gewijzigd.
 • Functies zoals eenvoudige vormaanpassing en ondersteuning van DWG-bestanden zijn toegevoegd of verbeterd.
 • Er zijn nieuwe sjablonen toegevoegd, waardoor het mogelijk is om bijvoorbeeld plattegronden en kaarten een stuk makkelijker en gedetailleerder te maken.
 • Als laatste is er ook de mogelijkheid om samen te werken aan Microsoft Visio 2016. Het programma stelt uw medewerkers in staat om vanaf vrijwel elk apparaat, via Visio, opmerkingen toe te voegen aan een diagram of tabel.

 

Wat zijn de voordelen van Microsoft Visio 2019?

Alle functies van Microsoft Visio 2016 zijn verbeterd en geïmplementeerd in Microsoft Visio 2019 en daarbij is een aantal nieuwe functies aan de 2019 versie toegevoegd, namelijk:

 • Microsoft Visio 2019 wordt met een aantal betere startersdiagrammen geleverd om u op die manier beter op weg te helpen.
 • Databases zijn te modelleren naar Visio diagrammen. Daarvoor is geen add-in-software meer nodig om deze functie te laten werken.
 • Er is een verbeterde ondersteuning voor het tekenprogramma AutoCAD. Hiermee is het mogelijk om via de computer technische tekeningen en ontwerpen maken. AutoCAD bestanden zijn sneller te importeren en met de vormen is makkelijker te werken.

Welke verschillen zijn er tussen Microsoft Visio 2019 Professional en Standard?

Er zijn twee varianten van Microsoft Visio 2019: Visio 2019 Professional en Visio 2019 Standard. De Professional editie heeft meer en betere functies dan de Standard editie. De belangrijkste voordelen die Microsoft Professional 2019 wel heeft ten opzichte van Microsoft Standard 2019 zijn als volgt:

 • Extra templates en vormen in het Pro-pakket.
 • Real-time data uit andere Office-programma’s linken.
 • De mogelijkheid om tegelijkertijd in een enkel diagram te werken met meerdere mensen.

 

Koop nu uw Microsoft Visio licenties

Bent u op zoek naar goedkope Microsoft Visio licenties? Softtrader is specialist in tweedehands Microsoft-licenties, hiermee bespaart u tot 70% op de nieuwprijs. Benieuwd naar de prijs? Vraag nu een offerte aan.

* We leveren alleen aan bedrijven binnen de Europese Unie.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.