Azure met SQL Server gebruiken zonder naar de cloud te verhuizen: Een stap-voor-stap handleiding
06/12/2023
3 min
0

Azure met SQL Server gebruiken zonder naar de cloud te verhuizen: Een stap-voor-stap handleiding

06/12/2023
3 min
0

Azure is een krachtig hosting- en beheerplatform voor SQL Server-databases, inclusief de nieuwste SQL Server 2022. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u SQL Server 2022 op Azure kunt gebruiken. Bovendien geven we een handleiding voor het opzetten van een Azure-omgeving voor het implementeren en beheren van SQL Server-databases. Deze handleiding leert u verder hoe u de mogelijkheden van Azure kunt benutten en kunt profiteren van SQL Server 2022 en de nieuwe functies.

Bekijk de nieuwe functies van SQL Server 2022 in onze blog "SQL Server 2022: Nieuwe Functies". 

SQL Server en Azure integreren: Voordelen

Door on-premise SQL resources te combineren met Azure cloud resources, kunt u de schaalbaarheid en elasticiteit voor SQL Server ontsluiten. Op deze manier kunt u profiteren van de hoge beschikbaarheid en veerkracht, met automatische gegevensreplicatie en failover-mogelijkheden wereldwijd.   Bovendien kunt u opslag- en verwerkingsbronnen eenvoudig aanpassen aan uw behoeften.

U kunt uw SQL Server-omgeving eenvoudig beheren met het Azure-portaal met behulp van functies zoals automatische back-ups, prestatiebewaking en beveiligingsupdates. Azure biedt ook geavanceerde functies zoals kunstmatige intelligentieservices, gegevensanalyse en IoT.

Als het gaat om de gegevensversleutelingsfunctie, zijn de belangrijkste prioriteiten van de integratie tussen SQL Server en Azure beveiliging en compliance. Een ander voordeel zijn de flexibele prijsmodellen en voordelen van Azure Reservations waarmee u op korte termijn kosten kunt besparen.

Hoewel Azure tal van voordelen biedt, is het belangrijk om alternatieve implementatieopties te onderzoeken die mogelijk beter aansluiten bij uw specifieke vereisten. Lees meer over de vraag of Linux of Windows Sever het beste platform is voor uw SQL Server Deployment.  

Microsoft SQL Server 2022 banner

Hoe SQL Server instellen op Azure? Stap voor stap handleiding

Hieronder vindt u een stap-voor-stap handleiding voor het instellen van uw SQL Server op Azure.

Stap 1: Maak een Azure account aan

Meld u aan voor een Azure account als u er nog geen heeft. Navigeer vervolgens naar de Azure portal en maak een nieuwe resource group aan om uw Azure resources te organiseren.

Stap 2: Maak een Azure SQL Server

Maak in de Azure portal een nieuwe Azure SQL Server instance aan. Hier kunt u de serverinstellingen configureren, zoals servernaam, aanmeldingsgegevens en firewallregels.

Stap 3: Implementeer SQL Server 2022 op Azure

Maak verbinding met uw Azure SQL Server door SQL Server Management Studio (SSMS) of Azure Data Studio te gebruiken. Voer de nodige SQL-scripts uit om databases, tabellen en andere objecten aan te maken.

Stap 4: Azure Services gebruiken

Verken de verschillende Azure services die uw SQL Server 2022 implementatie kunnen verbeteren, zoals Azure Virtual Machines voor het hosten van SQL Server instances of Azure SQL Managed Instance voor een volledig beheerde databaseservice.

Stap 5: Beveiliging en prestaties verbeteren

Implementeer beveiligingsmaatregelen, zoals het inschakelen van Transparent Data Encryption (TDE) en het configureren van firewallregels om de toegang tot uw Azure SQL Server te beperken. U kunt de algehele prestaties optimaliseren door gebruik te maken van functies zoals Query Store, Intelligent Performance en Automatic Tuning die beschikbaar zijn in SQL Server 2022.

Stap 6: Schalen en monitoren

Leer hoe u uw Azure SQL Server resources naar boven of beneden kunt schalen op basis van uw werklastvereisten. Door monitoring en waarschuwingen in te stellen met Azure Monitor kunt u meer inzicht krijgen in de prestaties en gezondheid van uw SQL Server implementatie.

Stap 7: Gegevensback-up en noodherstel

Configureer geautomatiseerde back-ups en implementeer strategieën voor noodherstel voor uw Azure SQL Server-databases met functies zoals Azure Backup en Geo-Replicatie.

Stap 8: Integratiemogelijkheden verkennen

U kunt verdere integratiemogelijkheden verkennen met andere Azure services, zoals Azure Data Factory voor data-integratie en Azure Analysis Services voor business intelligence en analyses.

Stap 9: Kostenoptimalisatie

Implementeer kostenoptimalisatiestrategieën, zoals het gebruik van Azure Reserved Instances of Azure Hybrid Benefit om licentiekosten te verlagen.

Conclusie

Door gebruik te maken van Azure met SQL Server 2022 zonder volledig naar de cloud te verhuizen, kunt u profiteren van de voordelen van het cloudplatform terwijl u uw on-premise omgeving geheel of gedeeltelijk kunt behouden. In deze blog hebben we een stap-voor-stap handleiding gegeven om u te helpen bij het opzetten van connectiviteit, het verkennen van Azure services en het implementeren van hybride oplossingen met SQL Server 2022. Vergeet niet om de specifieke behoeften en vereisten van uw organisatie te beoordelen wanneer u kiest voor een hybride aanpak en het meeste haalt uit de mogelijkheden van Azure.

Koop uw SQL Server 2022 On-Premise licentie bij Softtrader

Bent u op zoek naar een betaalbare SQL Server 2022 licentie? Softtrader heeft het juiste aanbod waarmee u tot 70% kunt besparen op on-premise licenties van Microsoft. Door te kiezen voor tweedehands softwarelicenties profiteert u van hetzelfde niveau van veiligheid en kwaliteit tegen een meer betaalbare prijs. Neem contact met ons op via e-mail of telefoon en ons team van experts zal een aanbod op maat voor uw project opstellen, speciaal ontworpen om aan uw softwarebehoeften te voldoen.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.