10/23/2020
1 min
0

Let op: ondersteuning van Microsoft Exchange Server 2010 eindigt!

10/23/2020
1 min
0

Eind vorig jaar kondigde Microsoft aan dat naast de ondersteuning van Office 2010, ook de ondersteuning voor Exchange Server 2010 eindigt. Dit gaat in per 13 oktober 2020 en heeft gevolgen voor iedere organisatie die Exchange Server 2010 gebruikt. In dit artikel leest u wat u kunt verwachten na 13 oktober en wat u het beste kunt doen.

Productiviteit

Gebruikt u Exchange Server 2010 op een ondersteund Windows Server-besturingssysteem? Dan is het niet zeker of de updates van het besturingssysteem compatibel zijn met de geïntegreerde functionaliteit binnen Exchange Server. Het is daardoor mogelijk dat Exchange niet meer functioneert na een Windows Server update.

Beveiliging

Kwetsbaarheden worden dagelijks ontdekt. Zo werden in februari van dit jaar twee kwetsbaarheden ontdekt die van invloed waren op Exchange Server 2016 en 2019. Cybercriminelen werken zowel om kwetsbaarheden in oudere besturingssystemen en applicaties te vinden, als om nieuwe kwetsbaarheden uit te testen tegen oudere versies. Vooral nu Microsoft het programma Exchange Server 2010 niet meer ondersteunt is het een makkelijkere prooi voor cybercriminelen.

Regels

Nieuwe overheidsregels voor het beschermen van gegevens worden specifieker wat betreft controles van uw software. Bijvoorbeeld: onderdeel 6.1 van de Payment Card Industry Data Security Standard (PCI-DSS) stelt: “Zorg ervoor dat alle systeemcomponenten en software worden beschermd tegen bekende kwetsbaarheden door de nieuwste beveiligingspatches te installeren van de leverancier. Implementeer de patches binnen een maand na release.” Zonder enige ondersteuning is uw Exchange Server 2010 per definitie niet compatibel omdat het niet kan worden gepatcht.Wat moet ik nu doen?

Wanneer u nog met Microsoft Exchange Server 2010 werkt is het verstandig om over te stappen naar Exchange Server 2013, 2016 of 2019. Hiermee blijft u – ook na 13 oktober 2020 – verzekerd van veilige en goed functionerende software.

Koop nu uw Microsoft Exchange Server licenties

Bent u op zoek naar goedkope Microsoft Exchange Server licenties? Softtrader is specialist in tweedehands Microsoft-licenties, hiermee bespaart u tot 70% op de nieuwprijs. Benieuwd naar de prijs? Vraag nu een offerte aan.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.