10/15/2020
2 min
0

Microsoft Pre-Owned licentie: wat betekent dit?

10/15/2020
2 min
0

Een Microsoft Pre-Owned licentie op het oog of benieuwd wat dat betekent? Het is een tweedehands licentie, waar u op een voordelige manier gebruik van kunt maken. U heeft exact dezelfde functionaliteiten en rechten als bij een nieuwe licentie terwijl u een lagere prijs betaalt dan voor de nieuwe licenties van Microsoft.

Wat is Pre-Owned Software?

Pre-Owned Software is gebruikte ofwel tweedehandse software die niet meer in gebruik is. Een Microsoft Pre-Owned licentie is op die manier een heel interessante keuze voor het MKB. U kunt er met uw organisatie voor zorgen dat u de software kunt gebruiken en installeren in de configuratie die u wenst. Zonder dat u daarvoor een nieuw pakket nodig heeft, zodat u een stuk voordeliger uit bent.

Microsoft Pre-Owned software: als eerste gebruiker installeren

Microsoft Pre-Owned licenties wijken niet af van tweedehandse software licenties voor de Microsoft-producten. Het is slechts een synoniem voor tweedehandse licenties en Pre-Owned is de benaming welke Softtrader gebruikt. Het gaat om licenties die al eens werden gebruikt, maar die u opnieuw kunt installeren. Alsof u de eerste gebruiker bent.

Dat is vooral prettig bij een Microsoft SNGL-licentie. Die is namelijk beschikbaar in een 'Single Language'. Dat betekent dat u de software maar in één taal kunt installeren, zonder dat u dit later nog kunt wijzigen. Behalve wanneer er sprake is van een Microsoft Pre-Owned license. In dat geval kunt u de software weer opnieuw installeren, en ook in een andere taal dan de eerste keer gebeurde. Het betekent in de praktijk dat u software die eerst in het Engels gebruikt werd nu alsnog in het Nederlands kunt installeren. Zodat u de software kunt gebruiken alsof u de eerste gebruiker bent, maar dan zonder daar het volledige bedrag voor te betalen.

Softtrader Banner Microsoft Office 2016, 2019 & 2021

Gebruikte Microsoft licenties kopen: de mogelijkheden

Op zoek naar Microsoft Pre-Owned licenties en benieuwd naar de mogelijkheden daarvoor? U kunt online de licenties kopen, wij zorgen er als Softtrader voor dat u op de kosten kunt besparen. Softtrader biedt goedkopere officiële licenties voor Microsoft producten. Geschikt voor het MKB, bijvoorbeeld op basis van het Open License Program. Dat betekent dat u de software kunt gebruiken voor 5 - 250 computers. En dat u betaalt voor de licentie, op basis van het aantal users of devices dat daar daadwerkelijk gebruik van maakt. De licentie is daarmee goed schaalbaar. En voordelig, omdat u er als tweede gebruiker gebruik van kunt maken.

De Microsoft Pre-Owned licentie is bijvoorbeeld beschikbaar voor Windows Server, net als voor allerlei andere software. Op het gebied van Microsoft Office, net als met de andere pakketten waar u als MKB-organisatie gebruik van kunt maken. Goedkoper dan met de nieuwe licenties, maar wel gewoon aan de hand van de officiële regels en richtlijnen zoals Microsoft die hanteert.

Lees hier meer over de verschillen tussen retail- en volumelicenties.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.