10/26/2020
2 min
0

Voor een Microsoft Open License licentie gaat u naar Softtrader!

10/26/2020
2 min
0

Bent u op zoek naar een Microsoft Open License licentie? Dan bent u bij Softtrader aan het juiste adres. Wij zijn een betrouwbare organisatie waar u volledig legaal tweedehands Microsoft licenties kunt aanschaffen.

Wat is Softtrader?

Softtrader is een integere organisatie die tweedehandse softwarelicenties aanbiedt. Softtrader is een onderdeel van 2SAVE-IT. Dit bedrijf is sinds 2013 een leverancier van software en hardware. Indien u op IT-gebied vragen heeft, kunnen wij u altijd door onze moederbedrijf laten helpen. Hierdoor wordt uw vraag altijd goed beantwoord en uw probleem opgelost.

Wat is een Microsoft Open License licentie?

Microsoft Open License licenties zijn licenties die interessant zijn voor MKB bedrijven. Om legaal gebruik te mogen maken van Microsoft Software, heeft u daar een Microsoft Open License licentie voor nodig.

Er zijn twee varianten te verkrijgen:
1. De Open Business. Deze variant is vanaf 5 licenties beschikbaar. Bij sommige producten kunt u al vanaf één licentie gebruikmaken van Open License.
2. De Open Business Level C. Deze variant is vanaf 500 producten in 1 productgroep beschikbaar. Denk bij de productengroepen bijvoorbeeld aan een Applicatie Pool met bijvoorbeeld Word en Excel en aan een Server Pool met onder andere Windows Server en Exchange Server.

Waarom via Softtrader gebruikte licenties kopen?

Het grote voordeel van Softtrader is dat gebruikte licenties kunt overnemen. Deze licenties zijn een stuk goedkoper dan nieuwe. Toch zijn al onze softwarepakketten goed onderhouden en up-to-date. Hierdoor zult u geen verschil merken tussen een pakket dat u nieuw heeft aangeschaft en de gebruikte software van Softtrader. Door bij ons uw software aan te schaffen, bent u dus nog steeds van alle gemakken voorzien en bespaart u ook nog eens flink wat kosten.

Een groot voordeel van een licentie tweedehands overnemen, is dat u er wel tot 70% kosten op kunt besparen ten opzichte van de reguliere prijs. Bovendien is een gebruikte licentie net zo goed als een nieuwe. Daarom is het een ontzettend goed idee om een licentie niet nieuw, maar tweedehands aan te schaffen.

Softtrader Banner Microsoft Office 2016, 2019 & 2021

Mag software wel tweedehands verkocht worden?

Veel mensen denken dat het illegaal is om softwarelicenties door te verkopen. Echter is dit niet het geval: op 3 juli 2012 beaamde het Europese Hof van Justitie dat softwarelicenties die al een keer tegen een vergoeding zijn verstrekt, gewoon doorverkocht mogen worden. In een licentie zal vaak het tegenovergestelde staan. Dat komt doordat bedrijven als Microsoft natuurlijk graag geld willen verdienen aan hun licenties. Zelfs wanneer software, zoals bijvoorbeeld Office 2013, nog prima functioneert, kan Microsoft toch een nieuwe versie uitbrengen. De meeste mensen denken dat ze verplicht zijn om deze nieuwe licentie aan te schaffen. Echter is niets minder waar.

Hoe kunt u bewijzen dat u een legale licentie bezit?

Het kan voorkomen dat u als bedrijf moet aantonen dat u in het bezit bent van een legale licentie van Microsoft Open License. Wanneer u zo’n licentie op Softtrader aanschaft, ontvangt u van ons een orderbevestiging en de daar bijbehorende factuur. Deze documenten vormen samen het geldigheidsbewijs.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.