Microsoft Pre-Owned licentie: wat betekent dit?

Microsoft Pre-Owned licentie
Gepubliceerd op: 19-12-2017

Een Microsoft Pre-Owned licentie op het oog of benieuwd wat dat betekent? Het is een tweedehands licentie, waar u op een voordelige manier gebruik van kunt maken. U heeft exact dezelfde functionaliteiten en rechten als bij een nieuwe licentie terwijl u een lagere prijs betaalt dan voor de nieuwe licenties van Microsoft.

Een Microsoft Pre-Owned licentie is op die manier een heel interessante keuze voor het MKB. U kunt er met uw organisatie voor zorgen dat u de software kunt gebruiken en installeren in de configuratie die u wenst. Zonder dat u daarvoor een nieuw pakket nodig heeft, zodat u een stuk voordeliger uit bent.

Microsoft Pre-Owned: als eerste gebruiker installeren

Microsoft Pre-Owned licenties wijken niet af van tweedehandse software licenties voor de Microsoft-producten. Het is slechts een synoniem voor tweedehandse licenties en Pre-Owned is de benaming welke Softtrader gebruikt. Het gaat om licenties die al eens werden gebruikt, maar die u opnieuw kunt installeren. Alsof u de eerste gebruiker bent.

Dat is vooral prettig bij een Microsoft SNGL-licentie. Die is namelijk beschikbaar in een 'Single Language'. Dat betekent dat u de software maar in één taal kunt installeren, zonder dat u dit later nog kunt wijzigen. Behalve wanneer er sprake is van een Microsoft Pre-Owned license. In dat geval kunt u de software weer opnieuw installeren, en ook in een andere taal dan de eerste keer gebeurde. Het betekent in de praktijk dat u software die eerst in het Engels gebruikt werd nu alsnog in het Nederlands kunt installeren. Zodat u de software kunt gebruiken alsof u de eerste gebruiker bent, maar dan zonder daar het volledige bedrag voor te betalen.

Gebruikte Microsoft licenties kopen: de mogelijkheden

Op zoek naar Microsoft Pre-Owned licenties en benieuwd naar de mogelijkheden daarvoor? U kunt online de licenties kopen, wij zorgen er als Softtrader voor dat u op de kosten kunt besparen. Met goedkopere officiële licenties voor Microsoft producten. Geschikt voor het MKB, bijvoorbeeld op basis van het Open License Program. Dat betekent dat u de software kunt gebruiken voor 5 - 250 computers. En dat u betaalt voor de licentie, op basis van het aantal users of devices dat daar daadwerkelijk gebruik van maakt. De licentie is daarmee goed schaalbaar. En voordelig, omdat u er als tweede gebruiker gebruik van kunt maken.

De Microsoft Pre-Owned licentie is bijvoorbeeld beschikbaar voor Windows Server, net als voor allerlei andere software. Op het gebied van Microsoft Office, net als met de andere pakketten waar u als MKB-organisatie gebruik van kunt maken. Goedkoper dan met de nieuwe licenties, maar wel gewoon aan de hand van de officiële regels en richtlijnen zoals Microsoft die hanteert. En heeft u vragen? Neem dan contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over. 

Deel dit artikel