03/03/2021
2 min
0

Windows 10 vs. Windows 7

03/03/2021
2 min
0

Windows 7 was een groot succes en veel bedrijven werken er nog steeds mee, zelfs na de releases van nieuwe versies Windows 8 en Windows 10. Omdat de nieuwe versies in het begin nogal wat fouten bevatten bleven veel bedrijven vasthouden aan Windows 7. Nu rest de vraag: blijf je gebruik maken van Windows 7 of is het tijd om over te stappen naar Windows 10?

Einde support voor Windows 7

De support vanuit Microsoft voor Windows 7 is verlopen. Dit betekent dat er geen updates meer gaan plaatsvinden voor Windows 7. Mochten er beveiligingsproblemen of bugs ontstaan kunnen deze dus niet worden verholpen.

Windows 10 daarentegen voert regelmatige controles uit op nieuwe updates om ervoor te zorgen dat de prestaties van uw systeem optimaal blijven. Daarbij kunnen Windows 10 Enterprise gebruikers updates uit stellen totdat ze gratis zijn.

Nieuwere Microsoft programma’s zoals Office 2019 zijn niet compatibel met Windows 7. De verwachting is dat dit door gaat zetten aangezien de ondersteuning van Windows 7 voorbij is.

Ondertussen blijft er software ontwikkelt worden voor Windows 10 en zijn de applicaties van office 2019 wel compatibel met Windows 10.

Softtrader Banner Windows 10 & Windows 11

Windows 10 is sneller dan Windows 7

Windows 7 wordt voor het gebruik van een aantal applicaties nog steeds hoger ingeschat qua prestaties dan Windows 10. De verwachting is dat dit in de loop der tijd zal veranderen in verband met de regelmatige updates die Windows 10 krijgt. Windows 10 is op het gebied van opstarten veel sneller dan Windows 7, zelfs op oudere computers.

Windows 10 is veiliger dan Windows 7

Microsoft heeft met Windows 10 een hoop verbeterd op het gebied van veiligheid. Zo is er nu tweefactor-authenticatie, wat zorgt voor een veilige omgeving. Ook is er een betere preventie met betrekking tot geheugenverlies ingebouwd. Verder zijn er een aantal detectiefuncties die er voor zorgen dat informatie van uw bedrijf veilig is. Tot slot is het mogelijk om te kiezen om je beveiligingsfuncties als pakket te gebruiken of ze afzonderlijk toe te voegen om zo volledige controle over je veiligheid te hebben.

Windows 10 is makkelijker in gebruik dan Windows 7

Functies zoals Aero Snap zijn in Windows 10 nog beter geworden zodat je vier vensters gelijktijdig op het scherm kan weergeven. Door het inloggen met een pincode op uw apparaten kunnen uw werknemers gemakkelijk toegang krijgen tot werkstations. En met de opkomst van de Microsoft cloud ontstaat er een betere samenwerking dan nooit te voren. Eigenlijk zijn er erg veel redenen om de overstap naar Windows 10 te maken. Mocht u toch nog twijfelen? Neem contact met ons op en wij helpen u verder!

lees hier over Windows 10 vs. Windows 11

Goedkope Microsoft Windows licenties kopen

Bent u op zoek naar goedkope Microsoft Windows licenties? Softtrader is specialist in tweedehands Microsoft-licenties, hiermee bespaart u tot 70% op de nieuwprijs. Benieuwd naar de prijs? Vraag nu een offerte aan.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.