SSIS SQL Server 2019 Integration Services

SQL Server 2019 Integration Services (SSIS)

Met SQL Server Integration Service (SSIS) kunnen gebruikers complexe bedrijfsproblemen oplossen. Er zijn meerdere versies geweest met nieuwe functies en in dit artikel ligt de nadruk op de versie van 2019. Lees hieronder meer over SQL Server 2019 Integration service, de functies en eerdere versies.

 

Wat is SQL Server 2019 Integration Services?

SQL Server Integration Services is een platform waarmee gebruikers gegevenstransformaties en gegevensintegratie op bedrijfsniveau kunnen bouwen. Het is een substantieel onderdeel van de Microsoft Business Intelligence (MSBI) stack, wat een soort applicatiesoftware is die door Microsoft is ontworpen om gegevens te analyseren, op te halen, te rapporteren en te transformeren voor Business Intelligence. Met SQL Server 2019 Integration kunnen de volgende ingewikkelde bedrijfsproblemen worden opgelost:

 1. Laden van datawarehouses.
 2. Opschonen en ontginnen van gegevens.
 3. Bestanden kopiëren of downloaden.
 4. SQL Server gegevens en objecten beheren.

SQL Server 2019 Integration Services: Vereisten

Om SQL Server 2019 Integration Service te kunnen installeren en gebruiken, zijn er verschillende hardware- en softwarevereisten:

 1. Minimaal 6 GB beschikbare ruimte op de harde schijf.
 2. Minimaal 4 GB geheugen.
 3. Minimaal Windows Server 2016 of Windows 10 TH1 1507.
 4. Minimaal 1,4 GHz met minimaal een 64-bits CPU.

SQL Server 2019 Integration Services: Kenmerken

Dit zijn de meest relevante functies van SQL Server 2019 Integration Service:

 1. Soepele gegevensintegratie vanuit afzonderlijke gegevensbronnen.
 2. Optimale integratie met andere Microsoft SQL-productcomponenten.
 3. Profilering en opschoning van gegevens voor betere gegevenskwaliteit.
 4. API's voor SSIS-objectmodellering.
 5. Efficiënte implementatie van hogesnelheidsgegevensconnectiviteit/integratie.
 6. Georganiseerde lookup transformatie en data mining query's. 
 7. Beheer van stam- en metadata.

SQL Server Integration Services: Versies

De eerste versie van SSIS heet SSIS 2005 en verving Data Transformation Services (DTS). De versie daarna was SSIS 2008/2008 R2. Deze versie kwam met verbeterde prestaties en nieuwe bronnen. Daarna werd SSIS 2012 uitgebracht. Deze upgrade maakte het voor gebruikers mogelijk om projecten en pakketten naar een server te stallen in plaats van de imitatie die werd geleverd met de eerdere afzonderlijke pakketten. De versie die daarna uitkwam, SSIS 2014, bevatte geen veranderingen behalve nieuwe transformaties en bronnen via SQL Server Feature Pack en CodePlex. SSIS 2016 is de volgende versie en bevat een bijgewerkte SSIS waarmee gebruikers hele pakketten, big data-bronnen en extra cloud kunnen vinden. Daarna kwam SSIS 2017 uit. Deze versie kwam met Integration Services op Linux en connectiviteitsverbeteringen. Daarna werd SSIS 2019 uitgebracht. Alle belangrijke informatie over SQL Server 2019 Integration Service vind je in dit artikel.  

 

Is SQL Server 2019 Integration Services gratis?

Om SSIS te kunnen installeren en gebruiken, hebben gebruikers een SQL Server-licentie nodig. Gebruikers kunnen kiezen voor een Enterprise- of Standard-licentie, afhankelijk van wat ze met SSIS willen doen. De Standard-versie is meestal voldoende, maar in sommige gevallen is de Enterprise-versie nodig. Om SSIS te installeren, moeten gebruikers dus eerst SQL Server aanschaffen. Dit betekent dat als gebruikers nog geen SQL Server hebben, de installatie van SSIS niet gratis is omdat er voor SQL Server betaald moet worden. Voor gebruikers die SQL Server al bezitten, is de installatie echter gratis omdat deze wordt geleverd met de licentie.