SQL Server Reporting Services

SQL Server Reporting Services (SSRS)

Wat zijn SQL Reporting Services?

SQL Reporting Services is een platform van Microsoft dat een verzameling on-premise tools en services biedt voor het installeren, maken en beheren van gepagineerde rapporten. Deze rapporten zijn gepagineerd omdat ze zo zijn opgemaakt dat ze perfect op een pagina passen en kunnen worden geconsumeerd in een webbrowser op je computer, mobiele apparaat of via e-mail.

SQL Server 2019 Reporting Services: Geschiedenis

Reporting Services werd uitgebracht in 2004 en werd toegevoegd aan SQL Server 2000. Na de release van de eerste versie zijn er verschillende andere versies uitgebracht in lijn met de release van nieuwe SQL Server-versies:

  1. De tweede versie werd uitgebracht in november 2005.
  2. De derde versie werd uitgebracht in april 2010, toen SQL Server 2008 R2 werd uitgebracht.
  3. De vierde versie werd uitgebracht in maart 2012.
  4. De vijfde versie werd uitgebracht in maart 2014.
  5. De zesde versie werd uitgebracht in maart 2016.
  6. De zevende versie werd uitgebracht in oktober 2017.
  7. De achtste versie werd uitgebracht in november 2019.

SQL Server 2019 Reporting Services: functionaliteit

- Power BI Premium-datasetondersteuning: door SQL Server Data Tools (SSDT) of Microsoft Report Builder te gebruiken, kunnen gebruikers verbinding maken met Power BI-datasets. Door gebruik te maken van SQL Server Analysis Services connectiviteit kunnen gebruikers deze rapporten publiceren. 

- AltText ondersteuning voor rapportelementen: bij het schrijven van rapporten kunnen gebruikers tooltips toepassen zodat elk element in het rapport wordt voorzien van specifieke teksten.

- Ondersteuning voor Azure SQL Managed Instance: het hosten van een databasecatalogus in Azure SQL Managed Instance (MI) via uw datacenter of een VM is nu mogelijk.