01/27/2022
3 min
0

Office 365 in 2023: Alles wat je moet weten

01/27/2022
3 min
0

Office 365 is de cloud based productiviteitssuite van Microsoft. In deze blog lees je meer over verschillende onderwerpen omtrent Office 365. Per onderwerp vind je hier een korte samenvatting, wanneer je meer wilt weten over het onderwerp kun je naar de bijbehorende uitgebreide blog.

Wat is Office 365?

Office 365 is een cloud based productiviteitssuite van Microsoft. Office 365 bestaat uit verschillende Office applicaties, welke inbegrepen zijn verschilt per versie van de productiviteitssuite. Office 365 kan worden omschreven als een Software as a Service (SaaS) solution. Office 365 neem je af als abonnement. Omdat het een cloud based service is, werkt Office 365 het beste wanneer je verbonden bent met het internet.

Lees hier meer over wat Office 365 precies is.

Office 365 applicaties

Office 365 bestaat uit verschillende Office applicaties. Van de grote bekende Office applicaties zoals Word, Excel en PowerPoint tot de minder bekende zoals Access kunnen afhankelijk van het Office 365 pakket dat je aanschaft inbegrepen zijn.

Lees hier meer over de verschillende Office 365 applicaties die inbegrepen kunnen zijn bij de Office 365 versie die je kiest.

Office 365 prijzen

Office 365 neem je af op abonnementsbasis, voor veel gebruikers een nadeel. Er zijn meerdere pakketten beschikbaar met ieder andere prijzen.

Lees en bekijk hier de prijzen van de verschillende Office 365 pakketten.

Microsoft Office 2021 Banner

6 nadelen van Office 365

Er zijn enkele redenen om liever on-premise te blijven werken en niet over te gaan op cloudbased applicaties. Zo dien je Office 365 als abonnement af te nemen, ben je afhankelijk van de internetconnectie voor veel functies, en kun je slachtoffer worden van onverwachte prijsverhogingen.

Lees hier meer over de 6 nadelen van Office 365.

Welke office 365 subscriptie heb je nodig?

Welke Office 365 versie het best is voor jou of je onderneming is compleet afhankelijk van meerdere factoren. We raden het dan ook aan om goed onderzoek te doen naar welke versie het best bij jouw situatie past.

Lees hier meer over de verschillende Office 365 versies.

Office 365 zakelijk

Ondanks dat Office 365 voornamelijk door particulieren wordt gebruikt kan het handig zijn om onderzoek te doen naar wat Office 365 wel of niet voor uw onderneming kan betekenen.

Lees hier meer over de voor- en nadelen van Office 365 voor bedrijven.

Office 365 met Teams

Microsoft Teams is sinds het toegenomen thuiswerken populairder dan ooit. Teams is de opvolger van Skype for Business en word momenteel veel gebruikt. Teams is een communicatie en samenwerkingsplatform van Microsoft die meerdere doeleinden kent.

Lees hier hoe je Office 365 met Teams kunt krijgen en kunt gebruiken.

Het verschil tussen Office 365 en Microsoft 365

De vele pakketten en naamsverandering van Office 365 zijn voor de consument vaak verwarrend. Nu moeten we eerlijk zijn: soms raken wij ook in de war. In de essentie is Office 365 van naam verandert naar Microsoft 365, echter heeft Microsoft in de jaren enkele diensten bij deze pakketten gevoegd.

Lees hier meer over het verschil tussen Office en Microsoft 365.

Vind de Office 365 die u gebruikt

Soms is het nodig om inzichtelijk te hebben welke Office 365 versie jij gekozen en aangeschaft heb. Je kunt dit achterhalen via je Office account, de mailbevestiging, of in een office applicatie.

Uitleg over hoe je jouw Office 365 versie kunt achterhalen vind je hier!

Offline gebruik van Office 365

Office 365 is een cloud based productiviteitssuite. Dit betekend dat er verschillende cloudfuncties zijn. Denk hierbij aan excel functies die valuta’s van het internet halen, of gegevens die je opslaat in de cloud.

Hoe Office 365 offline functioneert lees je in deze blog.

Office 365 abonnement stopzetten

Hoe je jouw Office 365 stopzet is afhankelijk van de manier waarop je het abonnement bent aangegaan. Wanneer je dit bijvoorbeeld via de App Store heb gedaan moet dit anders dan wanneer je het abonnement via de website Microsoft bent aangegaan. Ook gelden er andere regels voor maandelijkse of jaarlijkse facturering.

Lees hier hoe je jouw Office 365 abonnement stopt.

Systeemvereisten Office 365

Office 365 heeft net als iedere applicatie bepaalde systeemvereisten. We raden het dan ook om voor het aangaan van een abonnement goed onderzoek te doen naar de systeemvereisten.

Lees hier meer over de systeemvereisten van Office 365.

Office 365 op en Mac-apparaat

Wanneer je ervaring hebt met Mac-apparaten dan komt het volgende niet als een verrassing: de meeste installaties en applicaties werken anders op MacOS dan op Windows. Zo kunnen er bepaalde beperkingen zijn voor MacOS gebruikers.

Lees hier meer over de systeemvereisten, beperkingen en manieren om deze beperkingen te omzeilen voor Office 365 voor Mac.

Office 365 activatie en installatie

Afhankelijk van de manier waarop je Office 365 hebt aangeschaft kan de activatie en installatie verschillen. Wanneer je bijvoorbeeld een productsleutel heb aangeschaft van een tussenpersoon werkt de activatie anders dan wanneer je een abonnement via de Microsoft store koopt.

In deze blog lees je meer over de activatie en installatie van Office 365.

Verkrijgbaarheid van Office 365

Office 365 is op verschillende manieren verkrijgbaar. Zo kun je ervoor kiezen om direct bij Microsoft een abonnement aan te gaan, dit is vaak de makkelijkste optie. Andere opties kunnen ook voordelen hebben.

Lees hier meer over de verschillende opties qua verkrijgbaarheid van Office 365.

Goedkope Office licenties kopen

Bent u op zoek naar goedkope Office licenties? Softtrader is specialist in tweedehands Microsoft-licenties, hiermee bespaart u tot 70% op de nieuwprijs. Softtrader biedt verschillende Microsoft Office pakketten aan. Benieuwd naar de prijs? Vraag nu een offerte aan.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.