10/23/2020
2 min
0

Tweedehands software kopen: handleidingen, licenties en garanties

10/23/2020
2 min
0

Tweedehands software kopen met een gebruikte licentie? Het is de makkelijkste manier om op de kosten te besparen, zonder dat u hoeft in te leveren aan kwaliteit of mogelijkheden.

Er is steeds meer tweedehands software te koop, bijvoorbeeld goedkope Microsoft Office licenties voor uw bedrijf. De software licentie werd eerder gebruikt, maar is nu beschikbaar om 100% legaal en audit-proof opnieuw aan te schaffen.

Handleiding: originele licentie in de juiste taal

Benieuwd waar u op moet letten als u gebruik wilt maken van tweedehands software? Voor veel licenties zijn de handleidingen belangrijk, omdat u aan de hand daarvan met de toepassingen kunt leren werken. Check in welke taal de handleiding beschikbaar is en of dat overeenkomt met de taal waarin u de licentie gaat gebruiken. Het is de makkelijkste manier om de software via de officiële weg onder de knie te krijgen en daar alles uit te halen.

Licentie voor uw bedrijf

Op zoek naar tweedehands software te koop? Dit is eigenlijk niet de juiste benaming, omdat het eigenlijk gaan om de licenties. Bedrijven die gebruik maken van tweedehands software gebruiken eigenlijk een gebruikte licentie. Die licentie werd eerder aangekocht door een andere organisatie en blijkt niet meer nodig. Daardoor heeft u de kans om de software licentie voor een lagere prijs aan te schaffen en daar voordelig gebruik van te maken.

Softtrader Banner Windows Server Standard & Datacenter

Garantie: audit-proof

Check tenslotte de garanties waar u op kunt rekenen als u gebruik wilt maken van tweedehands software. Dankzij een gerechtelijke uitspraak wordt u als koper van een licentie eigenaar, zodat u de mogelijkheid heeft om die ook weer door te verkopen.

Wij bieden bedrijven die hun licenties niet meer gebruiken de kans om die aan ons te verkopen. Op die manier bieden we u online tweedehands software aan. Het gaat om 100% originele licenties die daardoor volledig audit-proof (word hieronder verder uitgelegd) staan. Goed geschikt om zakelijk gebruik te maken, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over een audit of een controle door Microsoft, een andere leverancier of de autoriteiten.

Wat is een Microsoft Audit?

Een audit is een soort controle van Microsoft, waarmee ze te weten willen komen hoeveel licenties en software je gebruikt, en of je hier ook daadwerkelijk recht toe hebt. Het is dus belangrijk om hiervoor de aankoopbewijzen te verzamelen en andere belangrijke bijbehorende documenten, zodat u het gebruiksrecht klaar heeft liggen, mocht u zo'n mail krijgen van Microsoft. Mocht u namelijk meer licenties gebruiken dan dat u aankoopbewijzen voor heeft, dan kan dit tot een flinke boete leiden. Bij aankoop van uw volumelicenties bij Softtrader ontvangt u de activeringscodes, een licentiedocument en een white label digitaal via ESD (electronic software delivery). Als uw bedrijf dus alles volledig legaal doet en gebruikt, en de aankoopbewijzen en andere documenten klaar heeft liggen waar Microsoft om vraagt, bent u als bedrijf audit-proof.

Tweedehands software: zakelijke licenties kopen

Gebruik maken van tweedehands software en benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? U kunt zakelijk licenties kopen die al een keer eerder werden gebruikt. Het is de officiële en veilige manier om daarmee aan te slag te gaan. Vraag hieronder een offerte aan!

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.