10/26/2020
1 min
0

Tweedehands softwarelicenties: Wat zijn de regels?

10/26/2020
1 min
0

Tweedehands softwarelicenties op het oog, maar benieuwd naar de regels op dat gebied? Een uitspraak door het Hof in 2012 heeft veel mogelijk gemaakt, waardoor bedrijven de mogelijkheid hebben om flink op de kosten voor hun licenties te besparen.

Zoekt u bijvoorbeeld een volumelicentie voor Windows Server, maar wilt u daarvoor liever niet te veel betalen? Dankzij de goedkope tweedehands licenties hoeft dat ook niet. Ze zijn 100% legaal en volledig audit proof, dankzij de gerechtelijke uitspraak die werd gedaan. Kort gezegd werd vastgesteld dat bedrijven hun softwarelicenties mogen doorverkopen. Dat biedt ons de kans om ze goedkoop in te kopen en weer aan u aan te bieden.

Tweedehands software: ideaal voor bedrijven

De softwarelicenties in Nederland zijn beschikbaar voor allerlei zakelijke software, waardoor steeds meer grote en ook kleine bedrijven daar gebruik van maken. Om hier volgens de regels mee aan de slag te gaan moet de licentie aan een paar voorwaarden voldoen:

  • Licentie voor onbepaalde tijd
  • Er is aan de verkoper voor betaald
  • De softwarelicentie is legaal op de markt gebracht

Uiteraard controleren we bij Softtrader of de licenties netjes aan de regels voldoen, om daar volgens de richtlijnen gebruik van te maken. We garanderen daarmee legale licenties die 100% audit proof zijn, om u daar geen zorgen over te hoeven maken.

Softtrader Banner Microsoft Office 2016, 2019 & 2021

Tweedehands Softwarelicenties: besparen op software

Softwarelicenties kopen die al eerder werden gebruikt? Tweedehands zijn ze een stuk goedkoper, omdat bedrijven die deze verkopen daar geen gebruik meer van wensen te maken. Ze hebben de originele prijs betaald en wensen daar nu een deel van terug te krijgen. Wij kopen de licenties voordelig in, om ze u daarna voor een scherpe prijs aan te bieden. Op die manier bespaart u tot 70% op de kosten voor een licentie, terwijl u daar gewoon op de officiële manier gebruik van kunt maken.

Goedkope tweedehands softwarelicenties kopen?

Benieuwd voor welke software de tweedehands softwarelicenties beschikbaar zijn? Het gaat bijvoorbeeld om de toepassingen van Microsoft Office, op basis van een volumelicentie. De ideale keuze voor kleine en grote bedrijven. We merken dat steeds meer bedrijven in Nederland ontdekken dat het een handige manier is om op de kosten te besparen, terwijl er aan de software niets te merken is.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.