CSVLK voor Microsoft

Customer Specific Volume License Key (CSVLK)


Wat is een CSVLK licentie?

Microsoft Customer Specific Volume License Key, kortaf CSVLK sleutels, zijn een type KMS key. Deze key word veelal de ‘Host Key’ genoemd en word gebruikt bij het activeren van licenties via KMS. Deze CSVLK KMS-hostsleutels zijn in de basis benodigd om een KMS-host op stellen. Daarnaast is er een computer met Windows of Windows Server benodigd om een KMS-host op te stellen. Lees meer over het opstellen van een KMS-host.

 

Waar kan ik mijn CSVLK-sleutel vinden?

Wanneer men toegang heeft tot het VLSC van Microsoft kan daar een CSVLK sleutel aangevraagd worden. In sommige gevallen is dit niet mogelijk en dient de gebruiker een CSVLK sleutel aan te vragen via de reseller. Deze sleutels zijn uniek voor elke klant van Microsoft  en kunnen daardoor niet zo maar door iedereen gebruikt worden.

 

Wat is het verschil tussen GVLK en CSVLK?

Voordat we dieper ingaan op de details van CSVLK's, is het belangrijk om het onderscheid te begrijpen tussen een Generic Volume License Key (GVLK) en een Customer Specific Volume License Key (CSVLK). Terwijl GVLK's generieke sleutels zijn die kunnen worden gebruikt voor volumeactivering van meerdere systemen, zijn CSVLK's unieke sleutels die specifiek voor elke klant worden gegenereerd. Een volledige lijst van GVLK sleutels staat in het KMS artikel.


Wat is het verschil tussen CVSLK en Retailsleutels?

Hoewel zowel CSVLK's als winkelcodes worden gebruikt om Windows te activeren, zijn er belangrijke verschillen tussen de twee. Retailsleutels zijn meestal bedoeld voor individuele consumenten en kunnen alleen worden gebruikt om één exemplaar van Windows te activeren. CSVLK's daarentegen zijn ontworpen voor volumeactivering en kunnen worden gebruikt om meerdere installaties van Windows te activeren. Bovendien bieden CSVLK's gecentraliseerd beheer en controle, waardoor licenties gemakkelijker kunnen worden gevolgd en gecontroleerd.