10/21/2020
1 min
0

Windows Server kopen: wat kan ik ermee?

10/21/2020
1 min
0

Windows Server is een Operating System ontwikkeld door Microsoft. Het is een sterkere versie van de Windows versies zoals we die kennen als bijvoorbeeld Windows 10. Windows Server is dus een software pakket van Microsoft ontwikkeld voor het laten draaien van bijvoorbeeld internet, databases en corporate netwerken.

Windows Server Standard

Windows server is vooral gericht op bedrijven. Met deze software kunnen bedrijven probleemloos te werk gaan met onder andere Cloud functies. Inmiddels is er ook een variant voor consumenten op de markt gebracht. Met deze software is het voor thuisgebruikers mogelijk om verschillende computers aan elkaar te verbinden. Hiermee kunnen gemakkelijk verschillende bestanden onderling gedeeld worden. Ook is het te koppelen met Windows smartphones. De Windows Server Standard is te gebruiken door 1 user (gebruiker). Wilt u met meerdere gebruikers hierop werken kunt u dit uitbreiden door User CAL’s en Device CAL’s aan te schaffen.

Windows server Datacenter

Windows Server Datacenter is de meest uitgebreide versie. Deze versie is uitermate geschikt voor de grote bedrijven die veel pc’s willen voorzien van deze software. Met deze versie krijgt u onder andere een onbeperkt aantal Hyper-V Containers of VMs.

Softtrader Banner Windows Server Standard & Datacenter

Voordelen van Windows Server

Microsoft heeft regelmatig updates en Service Packs klaarliggen voor Windows server. Dit is een groot voordeel. Door deze updates blijft de software up-to-date en beveiligd. Ook werkt de software uitstekend met verschillende programma’s en applicaties. Hierdoor is de software populair bij veel grote ontwikkelaars en hosting bedrijven.

Windows Server Kopen?

Beschikt u nog niet over Windows Server en wilt u dit aanschaffen? Bij Softtrader bieden wij veel verschillende varianten van Windows Server aan. Denk daarbij aan de Standard en Datacenter.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.