11/18/2020
3 min
0

Microsoft SharePoint 2019 vs. 2016: wat zijn de verschillen?

11/18/2020
3 min
0

SharePoint is het samenwerkingsplatform van Microsoft, vergelijkbaar met Google Drive maar met nog veel meer. Het is een plek waar teamleden kunnen communiceren, gegevens kunnen uitwisselen en kunnen samenwerken. Ook is het een opslagplaats voor gedeelde bestanden, blogs, webcontent-beheersysteem en een intranet. In deze blog leest u wat SharePoint precies is, waarom u SharePoint moet gebruiken en wat de handigste features van SharePoint 2019 en 2016 zijn.

Wat is Microsoft SharePoint?

SharePoint stelt u in staat om al uw bedrijfscontent te beheren (van RFI's tot marketingmateriaal tot financiële zaken en meer), websites en bedrijfsintranetten te maken om uw gebruikers op de hoogte te houden van wat er gebeurt. Ook zorgt het er voor dat enkele van uw alledaagse bedrijfsprocessen worden geautomatiseerd.

Waarom moet u SharePoint gebruiken?

Hieronder wordt een aantal punten genoemd waarom u SharePoint moet gebruiken.

1. Documentbeheer is gestroomlijnd

Het documentbeheersysteem van SharePoint is zowel eenvoudig als efficiënt. Verschillende redenen, zoals de aanwezigheid van SharePoint in de cloud en de mogelijkheid om documentprocessen te automatiseren, maken het beheer van documenten erg eenvoudig. U kunt ook documenten rechtstreeks in de browser zelf bewerken en documenten co-auteur om e-mailtennis te vermijden.

Softtrader Banner Microsoft SharePoint 2016 & 2019

2. Sociaal aspect

SharePoint is geen tool voor sociale media, maar het heeft wel functionaliteit waarmee u uw onderneming een beetje beter leert kennen, vooral als u in een groot bedrijf zit. Met SharePoint kunt u persoonlijke profielen aan uw intranet toevoegen zodat anderen kunnen zien wat hun interesses zijn, met wie ze werken en wat hun functie is. Het stelt u in staat iemand in het bedrijf te zoeken en het verbetert de communicatiekanalen.

3. Automatisering

Het beheer van documenten en records binnen SharePoint is meer gestroomlijnd. Veel intranetten zullen op allerlei plaatsen worden overspoeld met documenten. Het verplaatsen van deze inhoud en het handmatig beheren ervan kan tot het verleden behoren als u automatiseringsfunctionaliteit instelt. U kunt vervaldatums instellen voor documenten die mogelijk later moeten worden bijgewerkt of vernietigd. U kunt documenten verplaatsen na een bepaalde periode of nadat toestemming in een workflow is verleend. Het automatiseren van documenten in een intranet kan enorm productief zijn en de helft van de tijd kosten van handmatig doen.

Belangrijkste features SharePoint 2016

1. Media Preview

Met SharePoint 2016 kunt u ook voorbeelden van video's en afbeeldingen bekijken terwijl u er met uw muis overheen beweegt. U hoeft niet langer op de inhoud te klikken om deze te bekijken.

2. Grote bestanden

Oudere versies van SharePoint ondersteunen geen grote bestanden. Elk bestand groter dan 2047 MB wordt niet geüpload. Met de release van SharePoint 2016 is de toegestane bestandsgrootte vergroot naar 10 GB.

Het is echter over het algemeen het beste om te voorkomen dat u zeer grote bestanden opslaat in SharePoint, aangezien de verbinding tijdens het uploaden kan worden verbroken.

3. Volledige privacy

Hacken is tegenwoordig een groot probleem voor bedrijven met gevoelige informatie. Met dit in gedachten besloot Microsoft zich te concentreren op het verbeteren van de versleutelingsverbindingen in SharePoint 2016.

SharePoint ondersteunt nu Transport Layer Security. Dit zorgt voor een grotere mate van privacy en gegevensversleuteling tussen twee communicerende apps.

4. Mobiele ervaring

Toegang tot SharePoint op een mobiel apparaat was voor velen niet te doen vanwege het gebrek aan een responsief ontwerp. SharePoint 2016 wordt geleverd met een gebruiksvriendelijke mobiele versie met een uitstekend ontwerp en uitstekende navigatie. Nu hebt u overal toegang tot SharePoint en kunt u op afstand met uw team spreken om het werk gemakkelijker te doen.

Belangrijkste features SharePoint 2019

1. Verbeterde ondersteuning voor bedrijfsprocessen

Bedrijven vertrouwen op SharePoint om samenwerking, automatisering van bedrijfsprocessen en aangepaste bedrijfsapplicaties te ondersteunen.

Het verplaatsen van complexe workloads naar de cloud kan rommelig worden. Gelukkig bevat SharePoint 2019 procesautomatisering en formuliertechnologieën zoals PowerApps en Flow om verbinding te maken met uw on-premises gegevens.

2. SharePoint-startpagina

Op de SharePoint-startpagina kunnen gebruikers gemakkelijk SharePoint-sites binnen de organisatie vinden en openen. Gebruikers zullen ook nieuws vinden van de sites die ze volgen en van voorgestelde sites. Bovendien kunnen ze sites maken vanaf de startpagina - als de beheerder de mogelijkheid heeft ingeschakeld om dit te doen.

3. Lijsten en bibliotheken

De nieuwe preview bevat de moderne ervaringen voor lijsten en bibliotheken op teamsites. Dit brengt de ervaring up-to-date met SharePoint Online. De standaardlijsten en bibliotheekervaring zijn geoptimaliseerd voor de meest voorkomende taken. Hierdoor kunnen gebruikers bestanden kopiëren en verplaatsen met de opdrachtbalk, documenten vastzetten, bestanden als links kunnen toevoegen, gemakkelijk kunnen filteren en sorteren en opmaak op kolommen kunnen toepassen.

4. Moderne zoekervaring

SharePoint 2019 wordt geleverd met een nieuwe zoekervaring. In de moderne zoekervaring zien gebruikers resultaten voordat ze beginnen met typen, en de resultaten worden bijgewerkt terwijl ze typen. De pagina met zoekresultaten toont een overzicht van zoekresultaten, gegroepeerd op type.

Goedkope Microsoft SharePoint licenties kopen

Bent u op zoek naar een goedkope Microsoft SharePoint licentie? Softtrader is specialist in tweedehands Microsoft-licenties, hiermee bespaart u tot 70% op de nieuwprijs. Benieuwd naar de prijs van een SharePoint licentie? Vraag nu een offerte aan!

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.