01/13/2021
2 min
0

5 tips om goed van start te gaan met Microsoft SharePoint

01/13/2021
2 min
0

Met SharePoint kun je op een simpele manier informatie delen, zowel met bijvoorbeeld collega’s als met klanten en/of leveranciers. SharePoint dient als een raamwerk voor het opzetten van een website voor informatie-uitwisseling en online samenwerking binnen een groep of organisatie. In deze blog leest u hoe u het beste van start kunt gaan met SharePoint.

1. Sitetemplates maken en delen

SharePoint kan zeer flexibel zijn in het feit dat het u in staat kan stellen om uw sites volledig aan te passen door het gebruik van lijsten, workflows, branding en logo's. Dit kan handig zijn als u een site vanaf nul bouwt, omdat u de mogelijkheid hebt om deze als template op te slaan en opnieuw te gebruiken als u een andere site wilt maken en u tijd wilt besparen.
De template die u bouwt, kan de basisinstelling al hebben, inclusief de bibliotheken en zelfs de inhoud als u dat wenst. Daarnaast kunt u ze importeren in andere SharePoint-omgevingen, ze openen in Visual Studio en deze zelfs delen met andere gebruikers vanuit de SharePoint-Solutions Gallery.

2. Samenwerken en office-documenten cocreatie

Het mooie van SharePoint is dat u allerlei documenten kan instellen, zoals Word-documenten en Excel-spreadsheets die ook bewerkt kunnen worden. Hierdoor kunnen meerdere gebruikers in realtime aan deze documenten werken, evenals de mogelijkheid om wijzigingen bij te houden zonder zich zorgen te maken over het verliezen van tekst.

Softtrader Banner Microsoft SharePoint 2016 & 2019

3. Een teamsite maken met nauwkeurige machtigingen

Teamsites is een van de beste functies van Microsoft SharePoint. Het maken van zo’n site is relatief eenvoudig. Alles wat u moet doen is inloggen op uw Office-account en vervolgens door de instructies van de wizard een site maken.
Binnen de wizard krijgt u ook de mogelijkheid om groeps-e-maillijsten in te stellen voor alle partijen waaraan u toegang wilt verlenen tot de site. U kunt instellen dat deze site beschikbaar is voor iedereen in de organisatie of in plaats daarvan toegang biedt tot een kleinere groep mensen.

4. Besteed tijd aan het leren gebruiken van SharePoint-kolommen

Als u het fijn vindt spreadsheets te gebruiken, zult u het leuk vinden wat SharePoint te bieden heeft met betrekking tot het kunnen groeperen, filteren en verwerken van ingewikkelde sets van gegevens. Bovendien heeft een SharePoint-kolom de mogelijkheid om specifieke criteria toe te passen op lijsten en bibliotheken op andere SharePoint-sites.

5. Maak gebruik van de ingebouwde apps

SharePoint heeft een aantal apps die er al automatisch instaan en handig zijn voor veel van uw dagelijkse taken. Hier is een aantal voorbeelden:
Contactpersonen: Dit helpt bij het maken van een lijst met contactpersonen die kunnen worden gesynchroniseerd met Microsoft Outlook. Als u daarom een contactpersoon toevoegt aan uw gesynchroniseerde lijst in Outlook, wordt deze automatisch toegevoegd aan uw SharePoint-site en vice versa.
Aangepaste lijsten in de gegevensbladweergave: Hiermee maakt u een lijst in een weergave die vergelijkbaar is met die van Microsoft Excel. Hieruit bewerkt u eenvoudig de details van de items in de lijst in realtime.
Agenda: Maak een agenda die kan worden gesynchroniseerd met Microsoft Outlook, wat handig kan zijn voor het verzamelen van komende evenementen, belangrijke zakelijke deadlines en nog veel meer.

Goedkope Microsoft SharePoint licenties kopen

Bent u op zoek naar een goedkope Microsoft SharePoint licentie? Softtrader is specialist in tweedehands Microsoft-licenties, hiermee bespaart u tot 70% op de nieuwprijs. Benieuwd naar de prijs van een SharePoint licentie? Vraag nu een offerte aan!

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.