10/21/2020
1 min
0

Microsoft SharePoint: waar gebruik je het voor?

10/21/2020
1 min
0

SharePoint is een hulpmiddel voor documentbeheer en samenwerking ontwikkeld door Microsoft. Het is een intranet- en contentmanagementsysteem dat voor interne doeleinden wordt gebruikt. SharePoint bestaat uit een multifunctionele reeks technologieën dat nauw is geïntegreerd met Office 2019, evenals handige documentbeheermogelijkheden.

Waarom is SharePoint handig?

De kernfuncties van SharePoint zijn documenten in een effectiever formaat opslaan en een organisatie digitaal samenbrengen. Hier zijn enkele voordelen die uw organisatie ontvangt wanneer het gebruik maakt van SharePoint:

Een versie-geschiedenis voor ieder document

Een traditionele opslagfaciliteit voor documenten is meestal een map op een server. SharePoint is effectiever dan de traditionele methode omdat het de versies van het document bijhoudt. In een traditionele map-opstelling ziet u bijvoorbeeld geen actieve versie-geschiedenis voor elk document of wijzigingen in de bestandsnaam. SharePoint verstrekt meer informatie over het bestand. Het is niet zomaar een bestand dat in een map zit, het is een evoluerend stuk informatie dat zowel een geschiedenis als een context heeft.

Softtrader Banner Microsoft SharePoint 2016 & 2019

Bewaar alle informatie op een centrale plek

Dit varieert van zaken als updates van de CEO tot belangrijke vergaderingen of evenementen. SharePoint brengt alle informatie naar één interne plek zodat het personeel snel de informatie vindt die het nodig heeft. Andere voorbeelden zijn algemene waarschuwingen over bepaalde klanten of incidenten waarvan iedereen op de hoogte moet zijn. Met SharePoint plaatst u het bericht gewoon en iedereen heeft er toegang toe. E-mail of aankondigingsborden zijn niet meer nodig; u plaatst het gewoon op SharePoint.

Moedig samenwerking aan

SharePoint is ontworpen om de organisatie op een centraal punt te krijgen waar medewerkers samenwerken. Dit is vooral belangrijk voor organisaties die niet geografisch verbonden zijn. Omdat sommige vestigingen in een zeer geïsoleerd formaat werken biedt SharePoint het personeel de mogelijkheid om via een portal met elkaar in contact te komen. Waar in het verleden sommige personeelsleden alleen met het bedrijf te maken hadden tijdens een bedrijfsbijeenkomst, brengt SharePoint die mensen samen zodat iedereen continu samenwerkt. Samenwerking bevordert innovatie en bouwt een bedrijfscultuur op die creatieve ideeën voortbrengt.

Goedkope Microsoft SharePoint licentie aanschaffen?

Bij Softtrader kunt u tot wel 70% besparen op uw Microsoft SharePoint licenties. Vraag nu een offerte aan om een exacte prijsberekening te ontvangen.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.