MSDN licenties wat zijn het

MSDN licenties

Wat is een MSDN-licentie?

Microsoft Developer Network (MSDN) is een aanvulling op een Visual Studio-licentie. Het is een abonnement dat toegang biedt tot ontwikkeltools, ondersteuning, training en software die helpen om als ontwikkelaar te verbeteren. Alle toekomstige en eerdere versies van Visual Studio zijn inbegrepen wanneer MSDN wordt aangeschaft. Het abonnement kan naar keuze worden gebruikt, echter uitsluitend voor het ontwikkelen, ontwerpen, demonstreren en testen van applicaties, het evalueren van software en/of het stimuleren van het tot stand komen van issues. Deze functionaliteiten zijn beschikbaar voor bedrijven, maar kunnen niet om zakelijke redenen worden gebruikt en kunnen ook niet worden verkocht. Sommige abonnementen kunnen worden aangeschaft om op één apparaat te installeren, zodat meerdere medewerkers ermee kunnen werken. MSDN-abonnementen werken niet zo. Ze worden per gebruiker aangeschaft en kunnen dus maar door één gebruiker worden gebruikt.

Functionaliteiten

Licenties voor ontwikkel-/testomgeving: MSDN biedt toegang tot en gebruik van alle Microsoft Enterprise-producten die de gebruiker wil ontwikkelen en/of testen. Er zijn meerdere functies inbegrepen om een sterke test-/ontwikkelomgeving te creëren, zoals BizTalk, SQL Server, Visio, SharePoint, Windows Server, Dynamics, Microsoft Project, Microsoft Office en meer.

Team Foundation Server (TFS): TFS faciliteert samenwerking gedurende de gehele levenscyclus van applicaties. De belangrijkste redenen om het te gebruiken zijn voor meldingsdoeleinden, versiebeheer en workflowbeheer.

Technische ondersteuningsoproepen: Wanneer gebruikers MSDN aanschaffen, omvat dit krachtige technische ondersteuning. Alle gebruikers kunnen 2 tot 4 keer technische ondersteuning aanvragen.

eLearning: MSDN-pakketten bevatten ook elk jaar 20 tot 40 uur online training. Afgezien van het feit dat dit afzonderlijk veel zou kosten, is het ook gunstig voor het verbeteren van vaardigheden en zelfgroei.

Voordelen

Met MSDN-abonnementen kunnen gebruikers een domein creëren waar alle Microsoft-software kan worden geïmplementeerd en getest, afhankelijk van het niveau van het MSDN-abonnement. Mocht een interne IT-afdeling een bepaalde Microsoft-oplossing willen uitproberen, dan is een MSDN-licentie ook een goede optie.

Bij een MSDN-abonnement zijn gratis upgrades inbegrepen. Eigenaars van een abonnement krijgen toegang tot alle openbaar uitgebrachte Microsoft-software. Bovendien ontvangen gebruikers, wanneer een van deze software beschikbaar is voor een upgrade, deze updates automatisch ook zonder extra kosten. Dus zonder dat u extra geld hoeft uit te geven, biedt dit abonnement gebruikers de nieuwste technologie.

De hoeveelheid geavanceerde ontwikkeltools die een MSDN-abonnement omvat, kan zowel ervaren als onervaren ontwikkelaars ten goede komen. Vooral voor mensen die niet veel geld aan hun gereedschap willen of kunnen uitgeven, is dit gunstig, aangezien al deze in het abonnement inbegrepen gereedschappen veel duurder zouden zijn als ze afzonderlijk zouden worden gekocht.

MSDN-abonnees hebben ook de mogelijkheid om training te volgen. Wanneer deze trainingen afzonderlijk worden aangeschaft, kunnen deze veel geld kosten, maar omdat ze bij het abonnement zijn inbegrepen, hoeven eigenaren dit niet te betalen en kunnen ze hun vaardigheden nog meer verbeteren.

Misbruik van MSDN licenties

MSDN-licenties worden regelmatig illegaal gebruikt. Eén bepaalde sleutel kan duizenden keren worden verkocht voor een lage prijs. Wanneer één van deze sleutels echter door Microsoft wordt geblokkeerd, worden alle andere sleutels automatisch ook geblokkeerd. Dit betekent dat sleutels kunnen worden gebruikt zolang geen van de andere sleutels wordt geblokkeerd. Ongeacht de tijdsperiode, of het nu een week, een maand of een half jaar is, bestaat er altijd een risico op het verlies van sleutels, wat kan leiden tot het verlies van gegevens. Het gebruik van deze sleutels is in strijd met het beleid van Microsoft, wat resulteert in controle en het risico om ze te gebruiken. Dit risico is groter voor grote organisaties dan voor individuele eindgebruikers, aangezien grote organisaties nauwlettend worden gevolgd en gecontroleerd door Microsoft.