10/23/2020
2 min
0

Alles wat u moet weten over zakelijke Windows 10 licenties (volume)

10/23/2020
2 min
0

Windows 7 is sinds begin dit jaar door Windows 10 voorbij gestreefd als meest gebruikt besturingssysteem. Maar liefst 56% van de laptop- en PC-bezitters gebruikt Windows 10. Op nummer twee staat Windows 7 met 26%, gevolgd door Mac OS X 10.15 met 3,5%. Overweegt uw organisatie ook over te stappen naar Windows 10? Lees hieronder de voordelen van dit besturingssysteem.

Verhoogde snelheid

Als u nooit de overstap hebt gemaakt naar Windows 8 of 8.1, wacht u in Windows 10 een grote verandering: de snelheid. Uw pc wordt binnen 20 seconden opgestart. Niet alleen het opstarten heeft een flinke snelheidsboost gekregen, maar ook het surfen op het internet en programma’s openen is een stuk sneller geworden. Zo wordt uw tijd nog efficiënter ingezet.

Microsoft spraakassistent Cortana

Het is nu mogelijk om met de computer te praten. Het werkt hetzelfde als met Siri van Apple, Bixby van Samsung en Alexa van Amazon. Cortana is het beste te gebruiken wanner u snel een notitie moet maken. Dan zegt u bijvoorbeeld: “Cortana maak een notitie.” Vervolgens vertelt u waar precies een notitie voor gemaakt moet worden.

Windows 10 beveiligingssoftware

Windows 10 heeft dezelfde beveiligingssoftware als Windows 8 en heeft deze nog veiliger gemaakt. Er zijn nog drie andere beveiligingsfuncties voor Windows 10: Microsoft Passport, Device Guard en Windows Hello. Meer recentelijk heeft Microsoft zowel bescherming tegen ransomware als bescherming tegen misbruik / bedreigingen toegevoegd.

Softtrader Banner Windows 10 & Windows 11

Handige features in Windows 10

  • Elementen op het scherm groter maken: Als u tekst of vensters groter wilt maken voor betere leesbaarheid, is dat vanaf nu aan te passen.
  • Het startmenu is terug: In Windows 8 was het startmenu weggehaald, wat tot veel verontwaardiging leidde bij gebruikers. Nu is het weer terug en u kunt hem zelf aanpassen naar wens.
  • Verbeterde multitasking: Met deze nieuwe functie kunt u op een gebruiksvriendelijke wijze meerdere vensters naast elkaar weergeven op één beeldscherm. Dit geeft een vergelijkbare ervaring als het gebruik van twee beeldschermen.
  • Meerdere dingen kopiëren naar het clipboard: U kunt nu meerdere dingen kopiëren doordat het wordt opgeslagen op een soort prikbord. Hierdoor bepaalt u zelf wanneer en waar u het plakt.
  • Donkere modus: U heeft de mogelijkheid de achtergrond te veranderen van wit naar donker bij Windows Verkenner en tal van andere Windows-onderdelen. Dit geeft bovendien meer rust voor de ogen.

Windows 10 Enterprise óf Professional?

Bij Softtrader zijn twee varianten van Windows 10 volumelicenties aan te schaffen:

Bekijk deze blog voor meer informatie over de verschillen tussen Windows 10 Enterprise en Pro. Of bespaar direct tot 70% op je licenties en vraag een offerte aan bij Softtrader! Benieuwd naar de nieuwste Windows-versie? Lees hier meer over Windows 11.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.