10/26/2020
2 min
0

Gebruikte software licenties: bewaar de factuur als bewijs

10/26/2020
2 min
0

Gebruikte software licenties gezocht, en benieuwd hoe u daarmee zakelijk een officiële en juiste keuze maakt? Net als bij nieuwe licenties is het belangrijk om de factuur goed te bewaren. Het is een belangrijk bewijs om aan te tonen dat u er op de officiële manier gebruik van maakt, zodat een audit niet tot problemen zal leiden.

We maken het u graag makkelijk om tweedehands software te kopen, gewoon aan de hand van gebruikte licenties. U kunt op die manier legaal gebruikte software kopen, die u op dezelfde manier kunt gebruiken als een nieuwe licentie.

Audit proof: 100% officiële licentie

Wilt u onze gebruikte licenties kopen? Ze zijn standaard volledig audit proof, omdat u kiest voor een 100% officiële licentie. Wij benaderen bedrijven en vragen hen naar hun beschikbare licenties. Vaak blijkt dat een deel van de licenties niet (meer) gebruikt wordt, waardoor die overbodig zijn geworden. We stellen dan vast welke licenties er verkocht kunnen worden. Wij kopen die voor u in, zodat we ze weer op een voordelige manier kunnen aanbieden.

Het gaat om officiële licenties voor belangrijke zakelijke software, die wij daarna weer op een legale manier aan u kunnen aanbieden. U kunt daar net als andere bedrijven op een voordelige manier gebruik van maken. Het gaat om gebruikte software, op basis van een legale en 100% officiële licentie die niet anders werkt dan een nieuw exemplaar.

Aankoopbewijs van gebruikte licenties

Het is verstandig om de factuur van de gebruikte licenties te bewaren, zoals u dat ook bij de aankoop van nieuwe zou doen. We zorgen natuurlijk netjes voor een aankoopbewijs, waarmee u in de toekomst altijd kunt aantonen dat u de rechtmatige eigenaar bent.

Een gerechtelijke uitspraak van een aantal jaren geleden heeft uitgewezen dat bedrijven het eeuwigdurende gebruiksrecht hebben van de licenties die ze kopen. Dat biedt ook de mogelijkheid om die licenties weer te verkopen, zodat wij die kunnen inkopen en u kunnen aanbieden. U heeft daarmee de kans om de licenties gebruikt aan te schaffen, zodat u daarmee flink op de kosten bespaart.

Softtrader Banner Microsoft Office 2016, 2019 & 2021

Licenties kopen: besparen met tweedehands

Wilt u licenties kopen en besparen door gebruik te maken van tweedehands exemplaren? Dat kan bijvoorbeeld voor Microsoft SQL Server, net als voor andere zakelijke software waar u naar op zoek bent. Wij zorgen netjes voor een aankoopbewijs en bijbehorend (whitelabel) licentiedocument, zodat u daar op een legale en officiële manier gebruik van kunt maken.

Benieuwd hoe andere bedrijven ervoor zorgen dat ze besparen op de licenties die ze nodig hebben? Neem contact met ons op. We leggen u graag uit over de mogelijkheden, hoe u daar legaal mee kunt werken en wat er mogelijk is om de kosten een heel stuk omlaag te brengen.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.