Microsoft Certified Partner
10/27/2023
3 min
0

Wat is een Microsoft Certified Partner? Hoe kiest u de partner die bij u past?

10/27/2023
3 min
0

Microsoft Certified Partners zijn distributeurs van Microsoft-technologieën die voldoen aan bepaalde door Microsoft gestelde eisen. Om gecertificeerd te worden, moeten ze worden goedgekeurd door Microsoft. Hoewel het Microsoft Certified Partner zijn enkele voordelen met zich meebrengt, zijn zij sinds 1 oktober 2019 alleen nog bevoegd om hybride- of cloudoplossingen te verkopen. Dit betekent dat klanten die liever on-premise oplossingen aanschaffen, dit niet via Microsoft Certified Partners kunnen doen. Verderop in dit artikel leest u meer over wat gecertificeerde partners precies zijn, hoe u daartussen kunt kiezen en welke andere opties u als klant heeft.

Wat is een Microsoft Certified Partner?

Microsoft Certified Partners zijn bedrijven die samenwerken met Microsoft om hun softwareproducten en -diensten te leveren. Daarnaast kunt u voor het aanschaffen van software of diensten bij Microsoft Certified Partners terecht als u ondersteuning nodig heeft bij een technisch of ander softwaregerelateerd probleem, zoals installatie, migratie of advies. Om "gecertificeerd" te worden, moeten deze bedrijven bewijzen dat ze een breed scala aan IT-projecten en -diensten kunnen uitvoeren die verband houden met elk Microsoft-product.

Microsoft Certified Partners (of MCP's) zijn experts in Microsoft-producten omdat ze deel uitmaken van het Microsoft Partner Network. Via dit netwerk ontvangen MCP's de nieuwste informatie en updates, samen met trainingen, rechtstreeks van Microsoft.

Hoeveel soorten Microsoft-partners zijn er?

De twee belangrijkste MCP-typen zijn Managed Service Providers (MSP’s) en Cloud Solution Providers (CSP’s). Een Microsoft-partner kan zich ook in beide specialiseren.

U kunt bij een MSP terecht voor alles, variërend van IT-diensten, beveiliging, netwerken, applicaties of doorlopende ondersteuning die ervoor kunnen zorgen dat uw bedrijf soepel draait. De diensten die MSP’s aanbieden worden doorgaans gecombineerd met die van Microsoft. CSP’s zijn daarentegen gespecialiseerd in cloudaanbiedingen. Naast de verkoop ervan kunnen CSP's u ook begeleiden tijdens uw hele cloudtraject, van planning tot installatie, beheer of migratie. Hun belangrijkste focus is dat uw cloudsysteem soepel draait.

Hoe profiteert u als klant?

Klanten besluiten om samen te werken met Microsoft Certified Partners om zich geen zorgen te maken. Omdat MCP's rechtstreeks van Microsoft trainingen krijgen en de titel 'Certified Partner' moeten behalen, worden ze als een veilige keuze beschouwd bij het aanschaffen van Microsoft-software. Bovendien bieden MCP's gespecialiseerde hulp en diensten op een groot aantal gebieden, van infrastructuur tot e-commerce.

Hoewel er veel voordelen verbonden zijn aan samenwerking met MCP's, is het nadeel hiervan dat MCP's hun klanten altijd naar de nieuwste Microsoft-oplossingen leiden, wat nooit de meest kosteneffectieve optie is. Bovendien zullen de belangen van Microsoft vaak prevaleren boven de belangen of behoeften van de klant.

Na het lezen van de voor- en nadelen van een partnerschap met een Microsoft Certified Partner, kunnen enkele van de volgende vragen rijzen:

  • Maar wat als ik een volledig on-premise oplossing wil of nodig heb?
  • Is het mogelijk om wat geld te besparen op licenties?
  • Hoe verkrijg ik een licentie die nog steeds een lange levensduur heeft, maar niet langer door Microsoft wordt verhandeld?
  • k ben op de hoogte van de licentienaleving en ik weet hoe ik mijn zakelijke IT-infrastructuur moet inrichten, waarom moet ik daar extra voor betalen?

Het volgende gedeelte biedt een alternatieve oplossing voor dergelijke problemen.

Niet-gecertificeerde partners

Hoewel het veiliger klinkt om voor een Microsoft Certified Partner te kiezen, is dit niet voor elk bedrijf geschikt. De alternatieve oplossing wanneer uw situatie geen gecertificeerde partner nodig heeft, is de tweedehands softwaremarkt. Gebruikte licenties zijn een marktniche die u in alle bovengenoemde situaties kan helpen. U hoeft niet te veel te betalen voor software als u tot 70% kunt besparen met een reeds gebruikte software. Anders dan materiële objecten, verslijt software niet bij één gebruik. Daarom kunt u dezelfde werkende software alleen voor een lagere prijs verkrijgen omdat een ander bedrijf deze een tijdje heeft gebruikt en daarna heeft gedeïnstalleerd. Veel niet-gecertificeerde partners bieden gebruikte Microsoft-licenties aan. Softtrader heeft bijvoorbeeld de afgelopen tien jaar meer dan 1,2 duizend bedrijven in de hele Europese Unie geholpen bij het aanschaffen van hun software tegen een betere prijs. Met niet-gecertificeerde partners zoals Softtrader kunt u niet alleen besparen op licenties, maar kunt u ook eerdere of verouderde versies met een goede levenscyclus verkrijgen. U kunt ook een niet-gecertificeerde partner overwegen als u wilt profiteren van 100% on-premise oplossingen.

Lees hier meer over wat tweedehands licenties zijn.

De markt voor licenties op locatie werd in 2012 gelegaliseerd door het Europese Hof van Justitie in zijn arrest van 3 juli 2012, C-128/11. Vanaf dat moment begon Softtrader zijn activiteiten en tot op de dag van vandaag werken we aan het verlagen van de kosten van commerciële licenties. Wil meer weten? Neem contact met ons op met uw vragen, onze experts helpen u graag verder.

Samenvatten:

Wanneer u op zoek gaat naar een Microsoft-gecertificeerde partner, let dan goed op welke van de twee soorten partners u nodig heeft. Als het om niet-gecertificeerde partners gaat, is het belangrijk om voorzichtig te zijn en de reputatie van het bedrijf te onderzoeken voordat u uw IT-project overdraagt. Om de beste aanbieder te vinden die aan al uw behoeften voldoet, moet u in het algemeen tijdens gesprekken met verschillende bedrijven direct en eerlijk zijn over uw doelstellingen. U kunt altijd eerst een offerte aanvragen en prijzen en leveringsvoorwaarden vergelijken voordat u beslist.

Bekijk onze pre-owned licenties banner

Wilt u een afspraak maken met Softtrader om de belangen van uw bedrijf te bespreken en hoe we gebruikte Microsoft-licenties kunnen toepassen om u te helpen uw licentiekosten te verlagen? Neem vandaag nog contact met ons!